De webshop voor professionals en groothandels in de beautybranche

22 Apr. 2022

5 haarstyling en verzorging tips: zo ga jij perfect de deur uit!

Haarstylingstips, social media staat er vol mee, maar wat is de gouden tip? Olie, haarspray, wel föhnen of niet föhnen … tja je ziet soms door de bomen het (jouw hèhè) bos niet meer! Geen zorgen, met deze 5 tips ga jij met dé perfecte look de deur uit!

Deel dit artikel:

Haarstylingstips, social media staat er vol mee, maar wat is de gouden tip? Olie, haarspray, wel föhnen of niet föhnen … tja, je ziet soms door de bomen het (jouw hèhè) bos niet meer! Geen zorgen, met deze 5 tips ga jij met dé perfecte look de deur uit!

Tip 1: Droogshampoo voor meer volume 

Je kent het wel droogshampoo, een poederachtige spray die je op je haar sprayt als het vettig is… Ouch, stop! Wist je dat een droogshampoo veel meer doet dan dat!? In plaats van dat je wacht tot je haar vettig is en dus gered moet worden door droogshampoo, probeer eens droogshampoo te gebruiken meteen nadat je het haar hebt gewassen en gedroogd. Droogshampoo zuigt namelijk het vettige laagje op je hoofdhuid op en zorgt voor een stug effect bij je haaraanzet. Dit geeft je haar volume en zorgt er ook voor dat je haar daadwerkelijk minder snel vettig wordt, omdat de eerste oliën direct worden geabsorbeerd.

Daarnaast heb je natuurlijk nog heel veel verschillende soorten droogshampoos! Onze grote favoriet is de Drynamic van Sebastian Professional. Deze geeft niet alleen een fris gevoel, maar is tegelijkertijd een aanzetpoeder in een sprayvorm die ontzettend veel volume geeft.

Wil jij een uitgebreide uitleg over hoe je nog meer volume kunt creëren? Bekijk onze video Fantastic Volume.

Tip 2: Haarverzorging, de basis van een goede haarroutine

Een goede verzorgingsroutine is erg belangrijk! Dit is namelijk de basis van je hele kapsel. Een heerlijk masker en daarmee een goede haarverzorging voor je haar is dus van belang. Ieder haar is uiteraard anders maar zorg ervoor dat je een basisroutine hebt van in ieder geval een shampoo, conditioner en masker. Vergelijk het met je gezichtsverzorging: dit is ook de basis voordat jij je make-up aanbrengt en bestaat meestal uit een reiniger, serum/toner en een dagcrème.

De Pennetraitt shampoo en Pennetraitt conditioner van Sebastian Professional zijn een echte aanrader. Wist je dat Sebastian Professional sinds kort een nieuwe haarproduct heeft om je haar te herstellen? De Sebastian Professional No Breaker is een leave-in spray en herstelt je haar binnenuit diep in de haarvezel. Je hoeft het product niet uit te spoelen en het werkt ook nog een als een stylingsproduct.

Weten hoe je je haar een echte hair-rescue geeft? Bekijk onze video Hair Repair.

Tip 3: Glanzend haar

Glans, natuurlijk! Want zeg nou zelf… een mooie glanzende bos met haar maakt een badhairday automatisch een stuk beter! Hydratatie is het juiste woord, iets wat bij glanzend haar niet ontbreekt. Daarnaast zorgen hittetools ervoor dat het haar rustig en gepolijst wordt, perfect als je snel last hebt van pluizig en dof haar. Iets wat we alleen dan snel weer vergeten is dat die hittetools schadelijk kunnen zijn voor ons haar en dat moet je dus zien te voorkomen!

Dat doe je zo: gebruik ALTIJD (ja echt altijd) een hittebeschermer. De Trillant van Sebastian Professional is heel fijn tijdens het stylen, krullen of steil föhnen van je haar. Deze topspray beschermt je haar niet alleen tegen de hitte tools, maar door de bergkristallenextracten die erin verwerkt zijn geeft het ook nog eens een ultieme glans (ik zeg winwin). Wil jij echt een super glanzende en glossy look? Bekijk dan onze video Stay Glossy

Tip 4: Haartreatments 

Eén van de meest belangrijke dingen voor ons haar zijn treatments! We hebben naast onze haarverzorgingsroutine ook nog echte haar treatments nodig die de missende bouwstenen in ons haar kunnen aanvullen. Zonder deze bouwstenen mist ons haar regelmatig glans, voeding en hydratatie.

Nou hoor ik je denken ja oké, maar dit kost tijd en tijd is kostbaar! Dat klopt, maar wist je dat je treatments hebt die je in het haar kunt laten zitten en toch een fantastische werking hebben op je haar? Wat een hele mooie combinatie is, is bijvoorbeeld de Potion 9 en de Dark Oil van Sebastian Professional. Een heerlijke combinatie van een rijke crème met 9 botanische oliën en een lichtgewicht olie die het haar een echte treatment geven. Het mooiste aan deze producten: Je hoeft ze niet uit te spoelen en dat scheelt dus een heel hoop tijd.

Wil jij weten hoe je deze haar treatment toe kunt passen? Bekijk dan onderstaande video over hoe jij je haar het beste kunt verzorgen.

Tip 5: Hybrids voor styling en verzorging

Jep I know, we kennen dit van auto’s enzo maar wist je dat je ook Hybrid producten hebt? Dit zijn producten die zowel styling als verzorging geven en ideaal zijn voor een quick hairdo!

Bij Sebastian Professional zijn dit bijvoorbeeld alle producten met een witte verpakking! Deze bestaan 80% uit verzorging en 20% uit styling, perfect als je dus bijvoorbeeld krullen hebt. Krullend haar heeft altijd wat extra aandacht nodig. Het is kwetsbaarder en sneller uitgedroogd! Al dat föhnen en borstelen is dan voor krullend haar ook niet echt ideaal. Gelukkig bestaan er producten zoals Whipped Cream &  Twisted Cream. De verzorgende proteine mousse Whipped Cream & de flexibele Twisted Cream zijn dé perfecte combinatie bij krullend haar. Het zorgt voor een goede verzorging, definitie, veerkracht en een lichte hold. 

Wil jij weten hoe je de Hybrid producten combineert? Bekijk dan onze video Free Your Curls

Haarverzorging van Sebastian kopen bij JohnBeerens.com?

Ben jij altijd opzoek naar de fijnste producten die jouw haar stylen en verzorgen? Dan zijn dit de ultieme tips voor jou. De producten van Sebastian verzorgen je haar en brengen het in model zodat jij altijd met de perfecte coupe de deur uit gaat. Benieuwd naar de producten van Sebastian? Bestel ze veilig en snel op JohnBeerens.com. Heb je vragen over de producten en over het gebruik ervan? Laat ze zeker achter in de comments, en wij komen snel bij je terug!

 

Professional Tips & Trends

Bekijk alle Beauty Tips & Trends

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje