11 Mrt. 2021

Wat is het verschil tussen Virgin en Remy hair? Alissa van Bgorgeous vertelt je er alles over.

Als je op onderzoek uitgaat binnen de wereld van de hair extensions word je overspoeld met de term Virgin Hair. Elk merk claimt dat zijn hair extensions de beste zijn en gemaakt zijn van Virgin Hair.

Deel dit artikel:

Maar wat betekent dat nou eigenlijk, virgin hair? Wij vroegen het aan Alissa, founder van het hair weave merk Bgorgeous en expert op het gebied van hair extensions en hair weaves.

Simpel gezegd, Virgin haar betekent letterlijk onaangeroerd haar, haar waarmee we op deze wereld beginnen. De term Virgin verwijst naar haarstrengen die nog maagdelijk zijn, die nooit een kleurbehandeling hebben gehad of chemisch zijn bewerkt. Om precies te zijn, het is haar dat volledig vrij is van bijvoorbeeld permanenten, bleekmiddelen, kleurbehandelingen en kleurstoffen - en ja, highlights en ombré tellen ook mee.

Eens je haar bewerkt of gekleurd is, kan het nooit meer virgin worden. Daarom heet het dus Virgin Hair, eens je je haar geverfd hebt, al is het maar één keer, verlies je je maagdelijke lokken voor altijd. Virgin Hair is de droom van elke kapper, omdat het veel makkelijker is om te kleuren. Kappers zijn ook enthousiast over Virgin Hair omwille van de sterkte, die te wijten is aan het feit dat het nooit beschadigd werd door chemicaliën. Dit is ook de reden dat veel high-end hair extensions gemaakt zijn van virgin hair.

Virgin haar is dus letterlijk chemisch onbewerkt menselijk haar. Het wordt meestal pure virgin hair genoemd, haar dat 100% zuiver is.

Maar wat betekent dit eigenlijk, 100% zuiver?

Virgin hair mag geen enkele chemische bewerking hebben ondergaan, dus wanneer je Virgin Hair koopt is het niet gepermanent, gekleurd, geverfd, gebleekt, geföhnd of op een andere manier chemisch bewerkt. Virgin hair is bovendien afkomstig van één enkele donor, dus alle haren in een bundel komen van dezelfde bron.

Virgin haar is dus niet blootgesteld aan enige vorm van agressieve middelen, de wortels zijn allemaal nog intact zijn en het haar loopt van de wortel tot de punt in de dezelfde richting.

Dit is waarom Virgin haar zeer geliefd is: het is de hoogste kwaliteit haar haalbaar (en dus ook de duurste) en het gaat langer mee dan alle andere soorten haarextensies.

Wat is het verschil tussen Virgin en Remy haar?

Bij Remy hair is de schubbenlaag is nog intact en al het haar loopt van de wortel tot de punt in dezelfde richting. Remy haar kan echter afkomstig zijn van verschillende donoren.

Als het Remy haar menselijk is, kun je het verven, het wassen en met goede verzorging kunnen de weaves meer dan 6 maanden meegaan.

Opmerking: Remy haar is waarschijnlijk de meest verkeerd begrepen en overgebruikte uitdrukking in de haarindustrie. Veel merken claimen dat ze Remy hair hebben. In feite betekent Remy haar gewoon de richting van de schubbenlaag van het haar.

Het belangrijkste kenmerk van Remy haar is dat de cuticula nog intact zijn en niet gestript.  Het haar is zo gebundeld dat de cuticula in dezelfde richting liggen vanaf het moment dat het haar van de donor geknipt is.  Door de haarschubben te behouden en ze in één richting te leggen, ontstaan hair weaves die er volledig natuurlijk uitzien.

Wat zijn de voordelen van Virgin Hair t.o.v. Remy Hair?

1. Het voordeel van Virgin hair is dat je je weaves 9 maanden tot aan 1 jaar kan gebruiken met de juiste zorg en onderhoud.

2. Virgin haar moet je net zo goed verzorgen als je eigen natuurlijke haar. Dit betekent echter ook dat er meer werk aan de winkel is om het uiterlijk en het gevoel van het haar te behouden.

3. De kleuren van Virgin hair weaves zijn natuurlijk, dat is de reden waarom je alleen natuurlijke kleuren beschikbaar ziet wanneer Virgin haar in bundels wordt aangeboden.

Hoe zie je het verschil tussen Virgin haar en remy haar?

Het is lastig om het verschil te zien. Je kunt het enkel voelen. Virgin Hair voelt voller en dikker. Een eenvoudige manier om te weten of een hair weave chemische stoffen bevat is door eraan te ruiken. Chemisch bewerkt haar kan een geur hebben.

Is Virgin haar beter dan Remy haar?

Virgin Hair en Remy haar zijn beide 100% natuurlijk menselijk haar. Het verschil is dat de donor van Remy Hair het haar heeft mogen verven, permanenten of bleken, terwijl de donor van 100% Virgin Hair geen gebruik maakt van chemische producten.

Remy haar moet worden herschikt, maar pure Virgin Hair komt altijd zoals het is.

Virgin haar is kostbaarder en duurder, het is het beste product onder alle hair extensions. Maar zowel Virgin als Remy haren zijn glad, gezond met een perfecte vorm en kwaliteit.

Wat adviseer jij mensen? Maagdelijk, Remy of Niet-Remy haar?

Bogorgeus werkt alleen met Remy en Virgin Hair.  We hebben recentelijk een nieuwe lijn met Virgin hair toegevoegd aan onze collectie en ik ben er ontzettend enthousiast over. De kwaliteit is zo mooi, ik heb het nog nooit gezien of gevoeld.

Over het algemeen is al het verzamelde virgin hair ook remy haar, omdat het nooit gemengd werd met ander haar of is aangepast. Maar remy hair is iets goedkoper als virgin hair, omdat het is gemengd met het haar van meerdere mensen.

Virgin hair is echt het beste product onder alle hair extensions, het is kostbaarder en duurder, maar het gaat langer mee als Remy Hair.

Virgin Hair en Remy Hair zijn beide 100% natuurlijk menselijk haar. Beide zijn glad, gezond met een perfecte vorm en kwaliteit.

De Bgorgeous Remy hair weaves worden al vele jaren gedragen door vrouwen over de hele wereld die houden van fashion en hun haarkleur ook graag aanpassen. Het Remy hair mengt zeer goed met hun eigen haar. Vergeleken met de hogere prijs van Virgin hair geven sommige klanten de voorkeur aan Remy hair weaves.

Wil jij ook graag hair weaves van Bgorgeous in jouw salon of een gratis basistraining volgen van Alissa? Mail naar [email protected] voor meer informatie. 

 

Professional Tips & Trends

Bekijk alle Beauty Tips & Trends

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje