De webshop voor professionals en groothandels in de beautybranche

12 Sep. 2022

Hoofdhuidproblemen? Zo kom je er van af!

Als je last hebt van hoofdhuid problemen, dan kom je er het liefst zo snel mogelijk vanaf, maar hoe kom je er vanaf? Hoe kom je af van hoofdhuidproblemen: droge hoofdhuid, jeuk, een gevoelige, geïrriteerde, of schilferige hoofdhuid? Bijna iedereen ervaart, vroeg of laat, problemen met haar of zijn hoofdhuid. Als deze problemen niet juist behandeld worden, kan het langer aanhouden en steeds vervelender worden. Je kunt hierbij denken aan aanhoudend een gevoelige hoofdhuid, chronische jeuk, droogte of roos. In deze blog geven wij advies en oplossingen die je nodig hebt om de balans van je hoofdhuid te herstellen, wat zorgt voor glanzend, volumineus haar.

Deel dit artikel:

Hoe kom je af van hoofdhuidproblemen?

Hoe kom je af van hoofdhuidproblemen: droge hoofdhuid, jeuk, een gevoelige, geïrriteerde, of schilferige hoofdhuid? Bijna iedereen ervaart, vroeg of laat, problemen met haar of zijn hoofdhuid. Als deze problemen niet juist behandeld worden, kan het langer aanhouden en steeds vervelender worden. Je kunt hierbij denken aan aanhoudend een gevoelige hoofdhuid, chronische jeuk, droogte of roos. In deze blog geven wij advies en oplossingen die je nodig hebt om de balans van je hoofdhuid te herstellen, wat zorgt voor glanzend, volumineus haar.

Hoe komt je af van hoofdhuid problemen?

  1. Detox / reinig je hoofdhuid
  2. Hoofdhuidmassage
  3. Behandelingen en verzorging
  4. Verstandig je producten kiezen
  5. Verander je dieet en blijf gehydrateerd

Detox / reinig je hoofdhuid

Sommige van ons hebben te maken met vet haar en een vette hoofdhuid, sommigen van ons hebben droog haar en een droge hoofdhuid. Vet haar kan veel oorzaken hebben, zoals medicijngebruik, hormonale afwijkingen, te vaak wassen of verkeerde shampoo. Een andere mogelijke oorzaak: stylingproducten. Deze kunnen de haarzakjes verstoppen en uitdrogen. Met als gevolg, de hoofdhuid produceert olie of droogt uit.

Droog haar kan ook het gevolg zijn van te veel en warm föhnen of het gebruiken van stylingsproducten met veel alcohol. Ze kunnen zorgen voor een droge hoofdhuid.

Wist je dat droogshampoo een uitdrogende werking heeft? Door deze werking voelt het haar minder vet aan en kun jij het weer een dagje langer zonder wassen uithouden. Belangrijk is wel om rekening te houden met deze uitdrogende werking. Stel je je wasbeurt heel vaak uit en spray je dagelijks droogshampoo op het haar? Dan kan dit al best snel leiden tot een uitgedroogde coupe. Dus waar moet je aan denken bij het gebruiken van droog shampoo?

  • Spray het alleen op de haaraanzet, en niet in bijvoorbeeld de punten van het haar. Het vetste gedeelte van het haar zit namelijk bij de aanzet. Doordat droogshampoo een uitdrogende werking heeft, worden de punten alleen nog droger als je het hier aanbrengt.
  • Zie het niet als vervanger van shampoo. Probeer jij minder vaak je haar te wassen en kies je daarom dagelijks voor droogshampoo? Was liever je haar dan toch een keertje extra! Je haar kan er echt ontzettend uitgedroogd van raken, en dat wil je natuurlijk ook niet!

Hoe vaak was je je haar? Wist je dat twee keer wassen positieve effecten kan hebben? Je bent er nu namelijk zeker van dat echt alle productresten uit het haar zijn opgelost en dat je hoofdhuid goed gereinigd is. Als je hoofdhuid niet goed gereinigd is, kan dat je haar dof maken, en een jeukerige, schilferige hoofdhuid veroorzaken.

FYI: Een schone hoofdhuid stimuleert de haargroei en creëert de juiste omgeving voor een gezonde hoofdhuid.

Welke shampoo gebruiken?

De juiste shampoo is een heel belangrijk als je hoofdhuidproblemen ervaart. Zo bevatten natuurlijke shampoos geweldige kruiden die vaak kalmerende effecten hebben op de hoofdhuid. De Juhldal PSO Shampoo No 4 een goede keuze. Deze shampoo heeft al miljoenen mensen met hoofdhuidproblemen geholpen. De shampoo bevat bromeline, een natuurlijk extract uit de ananas, en wordt al honderden jaren gebruikt in de geneeskunde en staat bekend om zijn helende werking.

Juhldal PSO Shampoo No 4

Deze shampoo is voor de geïrriteerde, droge, gevoelige en jeukende hoofdhuid en bevat bromeline dat de natuurlijke balans van de hoofdhuid helpt herstellen. De shampoo is antibacterieel en anti septisch, wat betekent dat het een populair en natuurlijk alternatief is voor agressieve chemicaliën. Avocado beschermt tegen verlies van vocht. Yucca verhoogd de elasticiteit en heeft helende eigenschappen. Zoethout regenereert de huid en verlicht huidirritatie, het werkt kalmerend, verzachtend en ontstekingsremmend.

Hoofdhuidmassage

Los van het feit dat een hoofdmassage echt heerlijk is, is het ook nog is zeer efficiënt. Vraag het aan je vriendin, vriend, of gewoon lekker bij jezelf. Een hoofdhuidmassage stimuleert de natuurlijke productie van oliën, en belangrijker nog, het verhoogt de bloedcirculatie in en rond de haar follikels, wat de haargroei weer stimuleert. De natuurlijke oliën helpen de droogte van de huid te herstellen.

Hoe moet je je hoofdhuid masseren?

Masseer zachtjes in cirkelvormige bewegingen met lauwwarme oliën, ze werken ook therapeutisch. Veel oliën zijn ontstekingsremmend, en bevatten antibacteriële eigenschappen die geweldig zijn als last hebt van een droge en jeukende hoofdhuid. Het advies is om je haar na de olie tweemaal te wassen met een shampoo, om je haar weer goed te reinigen. Als je olie in je haar niet prettig vindt, masseer dan je hoofdhuid zachtjes in met je shampoo. Kies een shampoo die kalmerende effecten heeft op je hoofdhuid. Naast de Juhldag No 4, is er ook de Juhldal Organic Shampoo No 9. Deze bevat ingredienten zoals bromeline, deze helpt de natuurlijke balans van de hoofdhuid te herstellen, kamille om te kalmeren, kokosnoot, yucca en spinazie voor extra voeding. Was je haar twee keer met deze shampoo om ervoor te zorgen dat alle productresten uit het haar zijn.

Is het goed om je hoofdhuid te masseren?

Een goede reden voor een hoofdhuidmassage, is het verwijderen van oude restjes van haarproducten, zoals wax, mousse of lak. Na de massage en wasbeurt heb jij een gereinigde en gezonde hoofdhuid. Daarnaast is het regelmatig borstelen van het haar ook aan te raden. Het ontdoet je haar niet alleen van stof en vervuiling, ook worden poriën geopend en borstel je veel dode huidcellen weg, zelfs schilfers die niet zichtbaar zijn voor het oog. Het resultaat na het wat vaker borstelen van je haar? Gezond en glanzend haar en een rustige, gezonde hoofdhuid.

Conditioneren en behandelingen

Wanneer de hoofdhuid niet genoeg natuurlijke talg olie produceert, kan het haar dof worden, en je hoofdhuid jeukerig, gevoelig of schilferig aanvoelen. Door de hoofdhuid te behandelen, verzacht en verhelp je direct de belangrijkste oorzaak van een droge, jeukende en schilferige huid. Als je je hoofdhuid een behandeling wilt geven, is het wel belangrijk om van te voren te weten dat het even wat tijd kost en dat je goed de aanwijzingen op de fles moet lezen. De Juhldal PSO Kuur-Shampoo No 4 plus+ is een kuur die minstens 15-20 minuten moet inwerken om volledig in de huid door te dringen en de ingrediënten hun werk te laten doen. Dit geeft dan ook wel echt resultaat, namelijk een gehydrateerde en gezonde hoofdhuid!

Aan te raden is om de kuur tenminste eenmaal per week te gebruiken. Wacht je te lang tussen de behandeling door, dan is de werking minder effectief en kunnen irritaties sneller terug keren. Belangrijk is om je haar goed uit te spoelen zodat er geen restjes op de hoofdhuid achterblijven.

Na het gebruiken van de behandeling, gebruik je de Juhldal Conditioner No 2. Je hoeft niet bang te zijn dat een conditioner je haar vet maakt, een conditioner biedt juist extra verzorging en glans. De conditioner van Juhldal is er om de hoofdhuid te voeden en te herstellen.

Weet welke producten je gebruikt om van je hoofdhuid problemen af te komen

Een hele belangrijke tip, is het bewust zijn van de producten die je gebruikt. En dan met name de ingrediënten die deze producten bevatten. Wij raden je aan om te kiezen voor milde, zachte natuurlijke producten, omdat deze meestal kruiden met geneeskrachtige eigenschappen bevatten. Pas op voor producten met onder andere veel alcohol, deze kunnen de hoofdhuid problemen juist erger maken. 

Kijk naar je dieet én hydrateren kun je leren!

Veel mensen hebben er baat bij door een evenwichtig dieet te volgen. Regel 1 van stralende lokken en huid is hydratatie. Te weinig vocht kan al snel leiden tot doffe haren. Dus, leer jezelf aan, minimaal 2 liter water per dag!

Oplossing voor hoofdhuidproblemen?

Bij JohnBeerens.com verkopen we onder andere de producten van Juhldal, natuurlijke producten die goed zijn voor de hoofdhuid. Heb jij last van hoofdhuidproblemen? Probeer dan eens de producten van Juhldal. Producten met natuurlijke ingredienten kunnen helpen bij hoofdhuidproblemen. 

Professional Tips & Trends

Bekijk alle Beauty Tips & Trends

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje