De webshop voor professionals en groothandels in de beautybranche

20 Feb. 2023

Maak kennis met dé trend van 2023: de wetlook

Elk jaar heeft zijn eigen haartrends, en zo ook 2023. Vaak zijn het haarstylen die we al eens eerder voorbij hebben zien komen en dat geldt ook voor deze look. Dit jaar is een van de trendkapsels namelijk de wetlook. En hoewel het kapsel er misschien uitziet alsof je vanuit de douche zo de deur uit bent gelopen, is dat alles behalve waar. Aan de perfecte wetlook gaan namelijk nog best wat stappen vooraf. Lees snel verder voor ons perfecte wetlook-stappenplan.

Deel dit artikel:

DIY: de perfecte wetlook 

Een mooie wetlook maken is misschien nog wel wat lastiger dan je denkt. Je wil er tenslotte niet uitzien alsof je al wekenlang je haar niet hebt gewassen. Nee een perfecte wetlook is chic, classy, en ook wel een beetje stoer. Volg de volgende stappen om precies die look voor elkaar te krijgen.

Stappenplan

 

Stap 1 – De voorbereiding

Om ervoor te zorgen dat je haar straks daadwerkelijk zo blijft zitten zoals jij het wil, moet je het eerst ‘preppen’. Dit doe je door je haar te voorzien van een royale hoeveelheid mousse. Hiermee geef je je haar body en structuur.

 

Stap 2 – Föhnen

Föhn je haar naar achteren droog. Op deze manier zit je haar al een beetje in de goede richting, en daarbij voorkom je dat je teveel volume gaat creëren. Zorg ervoor dat je haar voor zo’n 80% droog is, anders pakken de stylingproducten niet goed.

Stap 3 – De juiste gel/wax

Wanneer je dun haar hebt kun je het beste een wax of pomade gebruiken voor het wetlook-effect, voor dik haar is een gel meer geschikt. Kies in ieder geval voor een sterk en langhoudend product zodat je kapsel goed in model blijft zitten.

 

Stap 4 – De verdeling

Breng de wax of gel aan op je haar en begin bij de wortels. Kam je haar goed door met een grove kam zodat de gel ook aan de achterkant van je hoofd en een beetje in de lengtes terecht komt. Hoe meer gel je gebruikt, hoe natter je haar eruit ziet. Om de gel wat vloeibaarder te maken zou je deze eventueel met een haarolie kunnen mengen.

Stap 5 – Het model

Zet eventjes de föhn erop en kam je haar daarna in het gewenste model. Je kunt hierbij variëren door je haar helemaal naar achteren te kammen of bijvoorbeeld in een strakke scheiding te kammen. Ook met je kam kun je nog een verschil maken, hoe grover de kam des te nonchalanter de look zal zijn. Wanneer je geen chique kamstreken wil maar liever een stoere look dan kun je ervoor kiezen je haar gewoon met je vingers in model te brengen.

 

Stap 6 – De finishing touch

Omdat je in de lengtes en punten weinig gel hebt aangebracht is het mooi om deze met behulp van een glansspray aan te laten sluiten bij de rest van je wetlook. Zo zien ze er toch glanzend en een beetje ‘nattig’ uit zonder ze te verzwaren met een gel. Als allerlaatste stap breng je een finishing spray aan zodat je de hele dag kunt shinen met je perfecte hairdo!

Kun je nou ook niet wachten om deze look te proberen? Bestel dan makkelijk en snel je benodigde producten op JohnBeerens.com

Professional Tips & Trends

Bekijk alle Beauty Tips & Trends

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje