We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Terugtrekkende haarlijn

Een terugtrekkende haarlijn is een van de eerste tekenen van haaruitval bij mannen. Bij vrouwen kan het ook voorkomen, echter ontstaat haaruitval bij vrouwen vaak niet bij de haarlijn, maar bij de scheiding of op de gehele hoofdhuid. Naarmate je ouder wordt begint de haarlijn langzaam terug te trekken, maar het kan ook al voorkomen op jongere leeftijd door erfelijke factoren. Ongeveer 80% van de mannen zal hier last van hebben tegen de tijd dat ze 80 jaar oud zijn. Je kan een terugtrekkende haarlijn herkennen aan een aantal factoren; een ongelijke haarlijn, meer haaruitval en dunner wordend haar. Dunner wordend haar kan worden vergeleken met het haar dat aan de achterkant en zijkant onderaan het hoofd zit. Deze haarzakjes zijn niet gevoelig voor Dihydrotestosteron (DHT), de stof die zorgt voor haaruitval. Als er veel verschil tussen zit betekent het dat je last hebt van haaruitval.

Mannen krijgen in de eerste fase van haaruitval een karakteristieke V-vorm, naarmate de haaruitval verergert zal het een M-vorm worden. De snelheid van de haaruitval is afhankelijk per persoon, maar het is over het algemeen een langzaam proces. Pak bijvoorbeeld een paar foto’s van een jaar geleden en vergelijk deze als je denkt dat je een terugtrekkende haarlijn hebt. Ben je niet tevreden met de terugtrekkende haarlijn of begin je je eraan te storen, dan kan je er gelukkig wat aan doen met een van onze haaruitval producten.

Erfelijke haaruitval

Erflelijke haaruitval, dat ook wel alopecia androgenetica wordt genoemd, is in vrijwel alle gevallen van een terugtrekkende haarlijn de boosdoener. In het kort gezegd komt dat door DHT. Testosteron wordt omgezet in DHT met behulp van het enzym 5-alfa-reductase. Vaak worden haaruitval producten gemaakt om DHT te verminder of het 5-alfa-reductase enzym. DHT dringt door tot in de haarzakjes en verschrompelt langzaam de haarfollikel. Met elke fase wordt het haartje kleiner tot het op den duur niet meer kan groeien. Kijk voor meer informatie hierover op de erfelijke haaruitval pagina.

Terugtrekkende haarlijn producten online bestellen

Het kan confronterend zijn om te zien dat je haarlijn langzaamaan naar achter begint te trekken, maar gelukkig zijn er een paar simpele producten die kunnen helpen hierbij en een groot verschil kunnen maken! Lukt het niet om een product tegen haaruitval te vinden die bij jouw haar past? Onze beautyspecialisten adviseren je graag over de soorten haaruitval. Onze beautyspecialisten zijn telefonisch bereikbaar op doordeweekse dagen op +31 (0)13 – 5 30 20 10 of via de mail bereikbaar via [email protected].

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje