We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Erfelijke kaalheid

Erfelijke haaruitval is de meest voorkomende vorm van haaruitval. De Latijnse benaming van deze genetische kaalheid is Alopecia Androgenetica. Alopecia Androgenetica komt voor bij zowel mannen als vrouwen, maar meestal wordt er gedacht dat dit alleen voorkomt bij mannen. In Nederland heeft ongeveer 70% van de mannen last van erfelijke kaalheid. Vaak begint dit tussen de 20 en 40 jaar, maar het kan al eerder voorkomen. De snelheid waarmee het haar uitvalt verschilt per persoon. Bij sommige kan de haaruitval zelfs bijna stoppen terwijl de ander kaal is voor zijn 25ste. Vaak komt het bij mannen voor bij de kruin of op verschillende manieren bij het voorhoofd. Alopecia Androgenetica komt ook voor bij vrouwen, maar dit valt vaak minder op en wordt er niet veel over gepraat. Volgens RTL nieuws is het zelfs zo dat ruim 4 op de 10 vrouwen last krijgt van kaalheid. Daar wordt ook gezegd dat veel vrouwen zich ervoor schamen en dat het daarom niet echt een bekend fenomeen is. Het haar voor vrouwen is namelijk een heel belangrijk onderdeel voor hun zelfbeeld. Bij mannen zijn we er vaak aan gewend dat kaalheid voorkomt en is geen taboe. 15% van de vrouwen krijgt dit al voor de menopauze. Veel vrouwen hebben ook tijdelijk veel haaruitval door stress, de overgang, ijzertekort en na een zwangerschap.

Oorzaak Alopecia Androgenetica

Erfelijke kaalheid wordt veroorzaakt door een hormoon dat dihydrotestosteron (DHT) heet. DHT wordt gevormd door het mannelijke hormoon testosteron, door middel van het 5-alpha-reductase enzym. Bij mensen die alopecia androgenetica hebben zijn de haarzakjes extra gevoelig voor DHT. DHT hecht zich dan aan de androgeenreceptoren van de cellen van de haarfollikels. Hierdoor hebben de haren een kortere groeifase en verschrompelt de schat van het haarzakje uiteindelijk. Hierdoor heb je een dunnere haar na elke haarcyclus kan het haarzakje uiteindelijk geen normale haar meer produceren. Alopecia Androgenetica heeft een ander beloop bij vrouwen dan bij mannen. De haaruitval begint vaak bij de midden scheiding in plaats van bij de voorhoofd en wordt vervolgens steeds breder. De haarlijn bij het voorhoofd wordt meestal niet aangetast.

Erfelijke haaruitval tegengaan

Bij JohnBeerens.com hebben wij de beste middelen die kunnen werken bij het tegengaan van Alopecia Androgenetica. Wij raden aan om de ‘Big-3’ producten te gebruiken. Een combinatie van een shampoo, lotion en supplement voorzien het haar van de beste resultaten. DHT remmers kunnen de vorming van DHT en verschrompeling van de haarzakjes tegengaan. DHT blokkers zijn niet de enige ingrediënten die alopecia androgenetica kunnen tegengaan. Zo heeft Piroctone Olamine en Cafeïne een positief effect op erfelijke kaalheid. Ook zijn er wetenschappelijk bewezen natuurlijke ingrediënten die DHT blokkeren. Veel van de producten bevatten ook geen sulfaten, parabenen, natriumchloride of andere schadelijke stoffen zodat het haar zo min mogelijk. Vaak hebben merken ook gepatenteerde producten of ingrediënten waar ze veel onderzoek naar hebben gedaan. Per product of per merk kan je vaak dan ook zien hoe zij te werk gaan en welk product het beste bij jou past.

Alopecia Androgenetica producten kopen

Erfelijke haaruitval komt veel voor, bij mannen en bij vrouwen. Je hoeft je er niet voor te schamen, maar het is wel fijn als je er iets tegen gaan doen. Lukt het niet om een product tegen haaruitval te vinden die bij jouw haar past? Onze beautyspecialisten adviseren je graag over de soorten haaruitval. Onze beautyspecialisten zijn telefonisch bereikbaar op doordeweekse dagen op +31 (0)13 – 5 30 20 10 of via de mail bereikbaar via [email protected].

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje