We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Haaruitval door chemotherapie kan niet voorkomen worden. Onze producten zijn bedoeld om haargroei te stimuleren na de chemotherapie!

Chemotherapie

Haaruitval door chemotherapie is een veel besproken onderwerp. Niet iedereen heeft te maken met haaruitval door chemotherapie, dit wordt bepaald door de hoeveelheid die je krijgt. Maar zelfs al heb je chemo zonder haaruitval kan het haar kan bijvoorbeeld ook dunner of doffer worden. Bespreek daarom met een dokter wat je kan verwachten. Chemotherapie wordt vaak toegepast op personen die kanker hebben. Het is een behandeling met een celdodend geneesmiddel dat ook wel cytostatica wordt genoemd. Vaak wordt het toegediend door een infuus dat enkele minuten of meerdere uren kan duren. Chemotherapie wordt in kuren gegeven. Een paar dagen wordt het toegediend waarna een periode van rust volgt. Bij deze behandeling worden de snel delende kankercellen vernietigt of de groei ervan vertraagt. De behandeling is gericht op het hele lichaam, dus niet alleen op de kankercellen maar ook de gezonde cellen. Onder deze gezonde cellen vallen ook de haarzakjes die voor haargroei zorgen. Hoofdkoeling is een methode om haaruitval te voorkomen of te verminderen die kan worden toegepast. Daarbij krijg je een koude cap op die ervoor zorgt dat de hoofdhuid wordt gekoeld en de doorbloeding wordt verminderd en de chemo minder toegang heeft tot de haarwortels.

Kaal door chemo

Hoe snel het haar uitvalt ligt dus aan het type chemotherapie dat je krijgt en hoe jouw haar op de chemotherapie reageert. Haaruitval begint doorgaans vaak na 2 tot 3 weken na de eerste behandeling. Niet alleen het hoofdhaar kan uitvallen, ook het lichaamshaar kan uitvallen. Dit is niet altijd het geval en ligt aan welke chemotherapie je krijgt. Mensen ervaren de haaruitval na chemo soms als pijnlijk, raar of jeukerig. Gelukkig is de haaruitval door chemo bijna altijd tijdelijk.

Haargroei na chemo

Meestal begint het haar binnen enkele weken tot maanden nadat je bent gestopt met de chemo terug te komen. In andere gevallen begint het haar al tijdens de chemo weer te groeien. Het kan zijn dat je haar er anders uit komt te zien als het terug groeit. De kleur en/of structuur van het haar kan veranderen, maar dit is ook vaak tijdelijk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een blondine donker haar met krulletjes terugkrijgt. Het is belangrijk je haar en hoofdhuid zo zacht mogelijk te behandelen. Was het niet te vaak en gebruik producten zoals een shampoo of conditioner die mild is. Om de haargroei na chemo te bevorderen hebben wij een aantal producten in ons assortiment die hieraan kunnen bijdragen. Zo hebben we haarvitamines jou voorzien van genoeg vitamines die jouw haar nodig heeft. Ook hebben we meerdere shampoos en conditioners die mild zijn voor het haar en tegelijkertijd het haar versterkt en verdikt. Ook zijn er producten die speciaal gemaakt zijn voor verzwakt haar zoals de Kérastase Genesis Ampoules Cure Anti-Chute Fortifiantes Ampullen. Haargroei kan ook worden gestimuleerd door bijvoorbeeld door lasers te gebruiken, zoals de Hairmax Laserband 82. Als je het haar goed behandelt kan de haargroei versnellen na chemo.

Haargroei na chemo kopen

De geestelijke en fysieke pijn die wordt veroorzaakt door chemotherapie is al zwaar genoeg. Na de kuren willen we je bij JohnBeerens.com graag helpen met het haarverlies door de chemotherapie. Haargroei versnellen is mogelijk na de chemotherapie als je het zo goed mogelijk behandelt. Heb jij nog vragen over de producten voor haaruitval door chemo of ga je een haaruitval product kopen maar heb je nog twijfels over het beste haaruitval product, onze beautyspecialisten adviseren je graag. Onze beautyspecialisten zijn telefonisch bereikbaar op: +31 (0)13 – 5 30 20 10 of via de mail bereikbaar via [email protected].

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje