We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Haaruitval door overgang

De overgang, een belangrijke natuurlijke fase voor vrouwen. De overgang begint meestal na het veertigste jaar van de vrouw. En met alle overgangsklachten die erbij komen is dat ook wel logisch. Tot de klachten behoren een onregelmatige menstruatie, opvliegers en haaruitval. Een van de meest voorkomende overgangsklachten is haaruitval. Haaruitval tijdens de overgang is over het algemeen geleidelijk maar deze haaruitval kan ook extreem zijn. Deze haaruitval komt voor bij de hoofdhuid, maar kan ook voorkomen bij bijvoorbeeld de schaamstreek. Haarverlies door de overgang is vervelend, maar gelukkig ben je niet de enige. Er zijn wel manieren om de hoofdhuid en het haar in goede conditie te houden tijdens deze periode.

Haaruitval overgang oorzaken

Haaruitval tijdens de menopauze komt door een combinatie tussen vrouwelijke en mannelijke hormonen. De oestrogeenspiegel en het androgeen niveau nemen beide af. Deze verandering is blijvend. Oestrogeen heeft een positieve invloed op de conditie van de huid en het haar. De oestrogeen kan tot wel 80% verminderen. Androgeen neem af met 10 tot 30%, wat relatief veel minder is. De balans van de 2 hormonen worden verstoord wat zorgt voor een disbalans. Vrouwen zijn doorgaans gevoeliger voor dit mannelijke hormoon en zo ook hun haar. Dit hormoon zou mogelijk zorgen voor haarverlies bij vrouwen tijdens de overgang doordat de haren hier gevoelig voor zijn. Niet alleen haarverlies door overgang kan optreden, ook kan er ongewenst lichaamsbeharing groeien. Het kan zijn dan vrouwen zwarte, harde haartjes krijgen op het gezicht of andere plekken.  Dit is een theorie, maar er zijn meer mogelijke oorzaken van (extreem) haarverlies bij vrouwen. Stress kan ook meespelen tijdens deze periode, aangezien het zoveel lichamelijke veranderingen met zich meebrengt. Een tekort aan voedingsstoffen kan ook haaruitval tot gevolg hebben. Om vast te stellen waardoor jij last hebt van haaruitval is het belangrijk dat je er eerst achter komt wat de reden is van jouw haaruitval.

Haaruitval overgang oplossing

Haarverlies door de overgang wordt dus veroorzaakt door een veranderende hormoonspiegel. De haaruitval door de overgang is tijdelijk, maar kan wel een lange periode duren. Kies daarom voor producten die bijdragen aan de gezondheid en conditie van jouw haar. Het haar is al dunner tijdens de overgang dus zorg dat je zo min mogelijk stylingsproducten gebruikt.  Gebruik ook een zachte borstel zodat je het haar zo min mogelijk beschadigt. Tijdens de overgang raden wij aan haarproducten te gebruiken die mild zijn voor het haar zodat het in de beste conditie mogelijk blijft. Overgang haaruitval shampoo kan een oplossing zijn voor jouw haar. Denk bijvoorbeeld aan de Kevin Murphy Plumping Wash Shampoo, een shampoo voor dunner wordend haar dat het haar reinigt op een milde wijze. Door vitamines voor haargroei te slikken kan je ook haargroei stimuleren. Een andere effectieve manier om de haargroei te stimuleren is door lasertherapie. Wij hebben een aantal producten als de Hairmax LaserCAP 272 of de Hairmax Laserband 41 die haaruitval tijdens de overgang stoppen en de haargroei stimuleert. Door het kiezen van de producten die bij jouw type haaruitval passen kan jij deze periode van haaruitval voorkomen!

Haarverlies door overgang kopen

De overgang is een periode die al vervelend genoeg is. Laat haaruitval geen reden zijn waarom deze periode nog vervelender is! Dunner wordend haar bij vrouwen tijdens de overgang kan behandeld worden wanneer deze op de juiste manier wordt aangepakt. Dus kijk welk product uit ons assortiment bij jou past en laat ons weten wat het voor jouw haar heeft gedaan. Heb jij nog vragen over de producten voor haaruitval door overgang of ga je een haaruitval product kopen maar heb je nog twijfels over het beste haaruitval product, onze beautyspecialisten adviseren je graag. Onze beautyspecialisten zijn telefonisch bereikbaar op: +31 (0)13 – 5 30 20 10 of via de mail bereikbaar via [email protected].

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje