We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Haaruitval schildklier

De schildklier is een klein orgaan dat aan de voorkant van de hals zit. Maar ondanks zijn grootte heeft de schildklier wel een hele belangrijke functie. De schildklier maakt een hormoon aan dat ervoor zorgt dat het lichaam energie maakt uit eten, wat ook wel stofwisseling wordt genoemd. Een verminderde werking van de schildklier betekent dat er te weinig van dit hormoon in het bloed terecht komt en dat het lichaam minder goed energie kan verzorgen voor het lichaam. De gevolgen van een langzame schildklier zijn onder andere vermoeidheid, snel koud, gewicht aankomen, onregelmatig ongesteld en haaruitval. Dit kan resulteren, volgens mensen die hier last van hebben, in kale plekken op het hoofd door de schildklier. Niet alleen een langzame schildklier zorgt voor haaruitval, ook een te snel werkende schildklier kan de oorzaak zijn. Al deze klachten die door de schildklier worden veroorzaakt zijn erg vervelend, maar haarverlies door schildklier kan een flinke deuk in het zelfvertrouwen veroorzaken. Of de haaruitval daadwerkelijk door de schildklier wordt veroorzaakt kan worden aangetoond door een bloedonderzoek. Het kan namelijk zijn dat de haaruitval andere oorzaken heeft, daarom is het belangrijk om te onderzoeken wat oorzaak is van jouw haaruitval.

Oorzaken haaruitval door schildklier

Haaruitval door schildklier wordt dus veroorzaakt door een te langzame schildklier of een te snelle schildklier. Ook wel hypothyreoïdie en hyperthyreoïdie genoemd, deze termen kom je dan ook vaak tegen als men het over de schildklier en haaruitval hebben. Onderzoek toont aan dat de haarfollikels gevoelig zijn voor de schommelingen in hormonen. De schildklier heeft als functie de haarzakjes/haarfollikels te stimuleren en om talg te produceren. Een te snel werkende schildklier kan bijvoorbeeld komen door de ziekte van Graves. Meer dan 30% van de mensen met deze aandoening melden overmatig haarverlies. Deze aandoening zorgt niet altijd voor haarverlies, maar kan ook zorgen voor haargroei. Dan is er een kleine toename van het hormoon, maar niet genoeg om de haarfollikels te vergiftigen. Bij hypothyreoïdie, dat verwijst naar een trage schildklier, wordt de normale groeicyclus van het haar verstoort en de haarfollikels uitgeschakeld. Beide soorten haaruitval door schildklier kan zorgen voor chronisch haaruitval wanneer het probleem niet wordt aangepakt. Ook zorgt het voor dunner en broos haar. Haaruitval door de schildklier kan ook zorgen voor een verminderde absorptie van voedingsstoffen. Het belangrijk om genoeg vitaminen en mineralen binnen te krijgen omdat een tekort de haargroei en textuur van het haar beïnvloedt.

Wat te doen bij haaruitval door schildklier

Wanneer je meer haarverlies hebt dan normaal of kale plekken op hoofd door schildklier zijn er een aantal opties om dit aan te pakken. Let wel op: om vast te stellen of dit echt wordt veroorzaakt door een aandoening van de schildklier moet er wel door een doctor naar worden gekeken. Schildklierpatiënten worden vaak behandeld door medicatie die een heel leven moet worden gebruikt. Het is vaak dan ook dat haaruitval door de schildklier een tijdelijk probleem is. De problemen kunnen worden geholpen door producten te gebruiken die van hoge kwaliteit zijn. Doordat de haaruitval door schildklier er ook voor zorgt dat vitaminen niet goed kunnen worden opgenomen raden wij ook aan om dit tekort op te vullen door haaruitval vitamines te gebruiken. Ook het gebruik van lasertherapie kan zorgen dat de haarzakjes optimaal worden gestimuleerd. Daarmee kan je jouw haar in optimale conditie behouden, ondanks de omstandigheden.

Producten haaruitval door schildklier kopen

Haaruitval door de schildklier kan ervoor zorgen dat jij je flink zorgen gaat maken over jouw haar! Gelukkig hebben wij een aantal producten die dit probleem niet kunnen voorkomen, maar wel kunnen helpen om jouw haar zo gezond mogelijk te houden. Heb jij nog vragen over de producten voor haaruitval door schildklier of ga je een haaruitval product kopen maar heb je nog twijfels over het beste haaruitval product, onze beautyspecialisten adviseren je graag. Onze beautyspecialisten zijn telefonisch bereikbaar op: +31 (0)13 – 5 30 20 10 of via de mail bereikbaar via [email protected].

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje