We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Haaruitval door stress

Half Nederland heeft lichamelijke klachten door stress. Dit kan zich uiten in onder andere een gespannen nek en schouders, vermoeidheid, hoofdpijn, slecht slapen en haaruitval. Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van haaruitval door stress. Stress kan overal vandaan komen. Denk bijvoorbeeld aan werkdruk, verlies van een naaste, scheiding of kinderen die het leven af en toe iets lastiger kunnen maken. Naast deze omgevingsfactoren zijn er ook persoonlijke eigenschappen die kunnen zorgen voor stress. Iemand die bijvoorbeeld een perfectionist is of een hoge ambitie heeft kan een zeer hoog doel voor zichzelf stellen. Daarnaast kan ook weinig slaap, beweging of ontspanning zorgen voor meer stress. Haaruitval door stress symptomen zijn dunner wordend haar en haaruitval. Zo zien mensen met deze klachten dat er steeds meer haren zijn te zien op het kussen en/of in het doucheputje. Stress kan zich vervolgens uiten in lichamelijke en geestelijke vormen. Een van deze lichamelijke uitingen is haaruitval bij mannen en vrouwen. Een vervelend gevolg, maar door de juiste stappen te ondernemen kan haarverlies door stress voorkomen worden.

Oorzaken haaruitval door stress

Mensen kunnen ook last hebben van ernstige stress, dat ook wel Telogeen Effluvium wordt genoemd. De oorzaak van haaruitval door stress is de aanmaak van cortisol. Cortisol verhoogt de productie van adrenaline dat op zijn beurt zorgt voor een ophoping in de talgklieren en de overproductie van melkzuur. Een teveel melkzuur beschadigt de haarwortels en blokkeert de lymfestroom. Ook maken zowel vrouwen als mannen meer testosteron aan door stress en daardoor ontstaat er meer DHT in de haarzakjes. Als de haarzakjes gevoelig zijn voor deze DHT verschrompelen ze waardoor de haren dunner worden en ook kunnen ze uitvallen. Ook kunnen mensen last hebben van indirecte haaruitval zoals een tekort aan vitaminen. Dit komt omdat stress vaak gepaard gaat met een vitaminetekort. Bij bijvoorbeeld een tekort aan vitamine B12 kan dat een groot effect hebben op het psychische welzijn en kan het stress en angst veroorzaken. Ook heeft onderzoek aangetoond dat er een verband is tussen het niveau van vitamine B12 en het vermogen van een patiënt te strijden tegen depressiesymptomen. Een hoger niveau aan B12 leken beter om te kunnen gaan met hun depressie. Andere B vitaminen kunnen het haaruitval proces ondersteunen, zoals B11 en B5. Een vitaminetekort kan dus ook een grote rol hebben bij haarverlies door stress.

Oplossingen haaruitval door stress

Het is belangrijk om voor jezelf te kiezen wanneer je last hebt van stress. Zorg ten eerste dat je goed tot rust komt. Daarnaast kunnen haaruitval producten bij haarverlies door stress. Bij JohnBeerens.com hebben wij een ruim assortiment aan producten die speciaal zijn gemaakt voor vrouwen die haaruitval hebben door stress en mannen die haaruitval hebben door stress. Zo hebben we producten die zich richten op het versterken van de haarvezel en het verdikken van het haar zoals bijvoorbeeld de Redken Cerafill Defy Thickening Shampoo. Ook hebben we producten die zich speciaal richten op haaruitval door stress bij vrouwen of bij mannen, zoals de Perfect Shine Anti-Hairloss Haarserum waarvan er een voor mannen is gemaakt, en een voor vrouwen. Veel producten zijn tegen haarverlies over het algemeen die helpen haarverlies door stress te remmen, maar er zijn ook een aantal producten die specifiek tegen haaruitval voor stress zijn, zoals de DS Laboratories Spectral F7 die voor mannen en vrouwen is. Vitaminen kunnen dus ook bijdragen aan het verminderen van stress en daarmee aan het verminderen van haaruitval. Een voorbeeld daarvan is een voedingssupplement van Mediceuticals of Neofollics haarvitamine tablets. De producten kunnen ook worden gecombineerd zodat beide oorzaken meteen worden aangepakt.

Producten haaruitval door stress kopen

Bewezen haargroeimiddelen zullen jou helpen om haaruitval te verminderen en je te helpen bij het aanpakken van dit probleem! Het haar dat dunner is door stress kan mede worden verholpen door de juiste producten te gebruiken, maar het is wel belangrijk het echte probleem aan te pakken. Kijk dus goed wat de oorzaak is van jouw stress! Voor meer vragen over producten die jouw haaruitval door stress kunnen aanpakken kan je altijd terecht bij onze beautyspecialisten. Onze beautyspecialisten zijn telefonisch bereikbaar op: +31 (0)13 – 5 30 20 10 of via de mail bereikbaar via [email protected].

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje