We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Dagcrème voor droge huid

Een droge huid is te herkennen aan schilfertjes, kleine kloofjes of rood geïrriteerde huid. Dit kan komen doordat de huid regelmatig met zeep gewassen wordt, maar ook door wind, kou of droge lucht. De huid wordt dan teveel ontvet waardoor het vocht in de huid als het ware verdampt. Hierdoor wordt de huid veel te droog. Het is erg belangrijk om een droge huid goed te voeden. Een dagcrème voor droge huid beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en zorgt tevens voor een hydratatie of moisturising.

Dagcrème

Een dagcrème is erg belangrijk om te gebruiken wanneer je een droge huid hebt. Hiermee wordt namelijk de huid beschermd en daarnaast intens gevoed. JohnBeerens.com heeft verschillende soorten dagcrèmes voor de droge huid. Het is begrijpelijk dat je het lastig vindt om de juiste dagcrème te gebruiken die bij jou past. Het is ook best moeilijk, omdat iedere huid anders reageert. Kijk goed naar waar je op zoek bent en naar je prijsklasse. Een goedkopere crème, zoals Dr. van der Hoog Natural Intensive Dagcrème werkt niet minder goed dan een wat duurdere crème. Het is maar net waar je huid op reageert. Een duurdere dagcrème heeft vaak net wat luxere ingrediënten in zich en trekt vaak wat sneller in, zoals Matis Intensive Resourcing Cream.

Verschil hydrating en moisturising

Een dagcrème voor droge huid bevat vaak ‘Moisturizing’ of ‘Hydrating’ als naam. In principe zorgen beide werkingen voor een voeding van de droge huid, maar wat is nu eigenlijk het verschil? Hydrating crèmes, zoals Skeyndor Essential Hydrating Emulsion, zorgen ervoor dat het vochtgehalte in de huid wordt hersteld. Moisturising, zoals Skeyndor Natural Defence Ultra Moisturizing Cream 24h legt als toevoeging ook nog een beschermend laagje op de huid.

Aanbrengen

Je brengt de dagcrème voor de droge huid aan nadat je de huid hebt gereinigd met een zeepvrije formule. Hiermee voorkom je dat je opnieuw de huid te veel ontvet. Daarna kun je de poriën eventueel sluiten door middel van een tonic. Dit laat je even intrekken in de huid en daarna breng je een royale laag dagcrème aan. Laat dit eerst intrekken voordat je make-up aanbrengt zodat de make-up langer blijft zitten.

Tip

Wanneer je huid enorm droog is, kun je een beetje vaseline mengen met je dagcrème. Let wel op dat je huid hier wat vetter van blijft. Je kunt ook plaatselijk vaseline aanbrengen.

Heb je nog vragen over dagcrèmes voor de droge huid? Neem dan gerust contact op met ons BeautyCare team. Wij helpen u graag verder.

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje