De webshop voor professionals en groothandels in de beautybranche

Advies over Föhns

Advies over Föhns

Wanneer je van plan bent om een föhn te gaan kopen is het natuurlijk belangrijk dat je een goede keuze maakt zodat je er zo lang mogelijk plezier van hebt. Door het ruime keuze aanbod kan het lastig zijn om de juiste föhn te kiezen, die het beste bij jouw wensen aansluit. Is het een föhn die verschillende standen moet hebben, geschikt moet zijn voor krullend haar of juist handzaam moet zijn? We geven je graag een aantal tips waardoor we de keuze van een geschikte föhn iets gemakkelijker willen maken.

Ionische föhn

Veel van onze föhns in het assortiment zijn verrijkt met ionen. We leggen je hier graag iets meer over uit. Een ionische föhn is een haardroger die ervoor zorgt dat de haren niet statisch worden en pluisvrij blijven. Door de negatieve ionen wordt het haar van binnenuit gedroogd en kan het natuurlijke vocht in het haar worden behouden. Zo wordt het haar niet beschadigd en zal het haar een prachtige glans krijgen. Een ionische föhn wordt vaak ook een föhn met ION-techniek genoemd. Het is een techniek die veel kan doen voor haar dat snel pluist. Klinkt dit bekend? Kies dan zeker voor een ionische föhn of een föhn met ION-techniek.

Keramische föhn

Een föhn met keramische warmte-elementen verspreidt de warmte evenredig, deze föhn is dan ook minder schadelijk voor je haar. Ook verspreiden ze negatieve ionen die de positieve ionen van het haar neutraliseren waardoor het haar glanzend, pluisvrij en minder droog wordt. Ook droogt het haar sneller. Keramische warmte-elementen zijn van hoge kwaliteit en gaan dus extra lang mee. 

Wattage

De wattage van de föhn geeft de kracht van de föhn aan. Hoe hoger de wattage, hoe krachtiger de föhn. Over het algemeen is het ook zo dat een föhn met een hogere wattage warmer kan worden dan een föhn met een lager wattage. Maar wat is een hoge of juist lage wattage en wat past het beste bij jouw haartype? Hieronder vind je een klein overzichtje om je een aantal richtlijnen te geven.

Tot 1500 watt:             Dun, fijn, beschadigd, ontkleurd of poreus haar

1500 tot 1900 watt:     Normaal haar

Tot 2300 watt:             Dik en sterk haar

Standen

Veel föhns hebben meerdere standen. Deze standen kunnen een bepaalde blaasstand of warmte aangeven. Het is belangrijk dat je naast de wattage ook rekening met de standen die de föhn heeft, en deze aanpast op jouw haartype. Een te warme stand kan het haar bijvoorbeeld uitdrogen. Het is niet altijd zo dat de warmte op de föhn beschreven staat. Kijk of dit in de beschrijving van de föhn staat. Wanneer het nergens aangegeven staat raden we aan om altijd op de laagste warmtestand te beginnen. Op deze manier kun je vanzelf aanvoelen of dit de juiste temperatuur is voor jouw haar. Gebruik daarnaast altijd een hittebescherming wanneer je het haar gaat föhnen.

Daarnaast hebben veel van onze föhns ook een aantal snelheidsstanden. Met de snelheden kun je de kracht van de föhn bepalen. Een hogere stand zorgt meestal ook voor een snellere droogsnelheid. Een föhn met verschillende snelheidsstanden kan fijn zijn wanneer je het haar in een bepaald model wilt föhnen.

Daarnaast bevatten veel van onze föhns ook een koude stand. Voor veel mensen is het niet duidelijk waar deze stand nu eigenlijk goed voor is. Dat is zonde aangezien het een hele functionele stand is! Door de warme lucht van de föhn gaan de haarschubben open staan. Hierdoor kan het haar pluizig en droog worden. Door de koude luchtstand aan het einde van het föhnen nog even te gebruiken sluiten de haarschubben weer waardoor je een glad en glanzend resultaat over houdt. Daarnaast is de koude stand ook erg handig voor wanneer je een bepaald model in het haar wilt föhnen. Gebruik de warme standen om het model in model te föhnen en sluit af met de koude stand om te zorgen dat het haar afkoelt en ook in dit model blijft zitten.

Lichtgewicht föhn

Wanneer je vaak met een föhn in de weer bent kan het handig zijn dat de föhn niet al te zwaar is. Een lichtgewicht föhn kan dan ook een uitkomst bieden. Het gewicht van een föhn is een kenmerk waar steeds vaker aan gedacht wordt. Zo zijn er verschillende reisföhns die een kleiner formaat hebben en een stuk minder gewicht hebben. Daarnaast wordt er bij professionele föhns en kappers föhns vaak rekening gehouden met het gewicht.

Merk föhn

Bij JohnBeerens.com staat kwaliteit voorop. Welke föhn je dan ook op het oog hebt, het zal altijd een föhn van hoge kwaliteit zijn. We werken enkel met de beste merken zoals CHIDiva en Parlux om zo een breed en kwalitatief assortiment te kunnen bieden.

Een van de meest verkochte föhns uit ons assortiment zijn de föhns van CHI. CHI heeft een ruim assortiment aan föhns die verschillen in kracht, gewicht en andere eigenschappen. Daarnaast zijn de Diva föhns erg populair. Ze zijn handzaam, krachtig en beschikbaar in een aantal vrolijke kleuren.

Het merkenaanbod van JohnBeerens.com is erg breed waardoor er zeker een föhn bij zit die jou zal bevallen. Onze merken zijn uitgekozen op basis van kwaliteit. Zo bieden we jou alleen de beste föhns!

Diffuser

Een diffuser is een opzetstuk voor föhns, dat je kan gebruiken om krullen te definiëren of volume te creëren. Door een diffuser op je föhn te klikken bescherm je het haar van de directe hitte en de harde blaasfunctie. De lucht wordt gelijkmatiger door het haar verdeeld waardoor krullen zich mooi zullen vormen. Ook zorgt een diffuser ervoor dat het haar minder uitdroogt.

Beautycare

We hopen dat we je met deze informatie en adviezen hebben kunnen helpen bij het maken van een keuze. Mocht je toch nog vragen hebben over de aanschaf van een goede föhn, of een vraag hebben over een specifiek type föhn, dan staat ons Beautycare team altijd voor je klaar. Ons team geeft jou graag persoonlijk advies bij het kiezen van een stijltang. Het Beautycare team is bereikbaar via e-mail op [email protected] en via de telefoon op +31(0)13 530 2010.

Lees meer

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje