Advies over Krultangen
Er zijn erg veel verschillende krultangen met tal van verschillende kenmerken. Elke dag zijn er beauty-addicts die zich afvragen welke krultang het beste is voor haar haartype. Deze krultang advies pagina kan helpen in het maken van de beste keuze. Vormen:

Een krultang van gelijke dikte:
- Deze tang heeft van begin tot eind dezelfde doorsnede.
- Geeft een gelijke krul en een glamour effect.

Een krultang van breed naar smal:
- Deze tang heeft dicht bij het handvat een brede doorsnede en loopt smal uit.
- Door het verschil in dikte loopt de krul smaller uit. Dit geeft een wat meer ‘’natuurlijk’’ effect.

Een krultang met een dubbele staaf:
- Deze heeft twee gelijke staven waar je het haar om en om omheen draait.
- Hiermee kunt u een natuurlijke wave/krul creëren.

Een krultang met verschillende diktes:
- Deze loopt telkens van dik naar dun doormiddel van verdikkingen.
- Door de verschillende diktes is het resultaat een ongelijke krul. Hierdoor is iedere krul verschillend en is een natuurlijk effect te creëeren.

Een automatische krultang:
- Dit werkt heel makkelijk omdat zelf meedraaien niet nodig is.

Een crimper:
- Dit lijkt meer op een stijltang maar dan met een ongelijke plaat.
- Het zorgt voor een kleine slag (ze zijn er in verschillende soorten). Het gebruik van een crimper geeft een afro effect.

Set’s:
- Deze bevatten meerdere opzetstukken waardoor meerdere looks te creëren zijn.

Krulborstels:
- Deze worden in de meeste gevallen minder warm en zijn dus minder schadelijk.
- Geeft het effect van het föhnen met ronde borstel en föhn.

Voor ieder van de bovenstaande, beschreven tools geld: hoe breder de doorsnede hoe grover de krul. Zo kunt u een keuze maken of u een kruleffect of toch een slag wilt creëren. Voor een kruleffect: gebruik een krultang met een kleine doorsnede. Voor een slag: gebruik een krultang met een bredere doorsnede.

Met of zonder klem?
In beide gevallen is het een kwestie van wennen. De één vind met klem fijn, de ander juist zonder. Hierbij de voor- en nadelen:

Met klem:
- Het voordeel hiervan is dat de pluk haar niet vast gehouden hoeft te worden.
- Een eventueel nadeel is dat er kans is op dubbele punten wanneer de tang de tegengestelde richting opdraait. Na een aantal keer gebruiken wordt hier vaak handigheid in verkregen.

Zonder klem:
- Het voordeel is dat er geen dubbele punten kunt krijgen door een klem.
- Een eventueel nadeel is dat bij onwennig gebruik de vingers nog weleens tegen de staaf aankomen. Een kwesie van handigheid.

 

Platen:
Wanneer haar gekruld gaat worden is beschadiging voorkomen belangrijk. Er zijn verschillende soorten platen die dit voorkomen. Kijk goed of de platen niet alleen een laagje bevatten van het desbetreffende materiaal. Dit slijt waardoor de beschermende werking niet voor altijd blijft.

Keramische platen:
- Goede warmtebegeleiding: Door dat de warmte gelijkmatig over de platen verspreid word is het haar goed beschermt tegen de hitte. Het haar blijft hierdoor glad en glanzend en het vochtgehalte blijft in balans.
- Beschermt haar tegen hitte
- Maakt haar glad en glanzend
- Warmt snel op
- De platen gaan lang mee

Titanium platen:
- Voorziet het haar van negatieve ionen. Het haar bevat positive ionen die ervoor zorgen dat het haar pluizig word. Gelukkig kunnen de titanium platen dit voorkomen. Door de negatieve ionen worden de positieve ionen opgeheft. Hierdoor sluiten de haarschubben waardoor het vocht in het haar behouden word, pluis verdwijnt, het haar gladder word en gaat meer gaat glanzen.
- Beshermt het haar tegen hitte
- De platen gaan lang mee
- Geeft glans en maakt het haar glad
- Warmt snel op
- Extra geschikt voor dik haar

MAK* technologie:
MAK staat voor Macadamie olie, Argan olie en keratine. Dit zit in de platen verwerkt waardoor het haar een enorme boost krijgt van bescherming en glans.
- Voorziet het haar van glans
- Bied verzorging
- Beschermt het haar
- Geen olie of silk meer nodig

 

Temperatuur:
Er zijn veel krultangen met een verstelbare hitte, dit is fijn omdat je het op je haartype kunt aanpassen. Sommige krultangen hebben wel een vaste warmtestand.  Welke warmte is nu eigenlijk geschikt voor welk haartype? Hier een aantal richtlijnen:

180 graden
- Dun haar
- Beschadigd, ontkleurd of poreus haar

200 graden
- Normaal haar

220 graden
- Dik haar
- Gekruld, afro of kroes haar

 

Ieder haar reageert natuurlijk anders op de warmte van de krultang. Voorkom dat haar onnodig verhit wordt en stel de krultang de eerste keren laag in. Zo kunt u ontdekken welke temperatuur voldoende resultaat geeft voor jou haar. Kijk ook naar de snelheid van het opwarmen van de tang. Hier kan veel verschil inzitten. Mocht u vaak haast hebben of ongeduldig zijn, kan een snelle opwarming een groot voordeel zijn.

Persoonlijk advies
Natuurlijk kan onze Beautycare u ook adviseren. Op die manier weet u zeker dat u de juiste Krultang kiest. Onze krultangspecialisten zijn op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen en nieuwste modellen. Adviseren kan via e-mail: beautycare@johnbeerens.com als telefonisch via +31(0)13 530 2010 tussen 8.30 en 20.30.

Product wordt toegevoegd aan shoppingbag