De webshop voor professionals en groothandels in de beautybranche

13 Nov. 2023

Happy scalp, happy you

Een gezonde hoofdhuid is de key tot schitterend haar. In dit blog vertel ik je essentiële tips en productaanbevelingen om jouw hoofdhuid gezond en gelukkig te houden, van stressverlichting tot de juiste haarverzorging. Lees dit blog voor het geheim van stralend haar en een tevreden hoofdhuid.

Deel dit artikel:

Gelukkige hoofdhuid

Schitterend haar begint allemaal bij jouw hoofdhuid. In dit blog vertel ik je hoe jij je hoofdhuid gezond en gelukkig houdt.

 

Stressvrij Hoofd

Het leven is soms behoorlijk stressvol. Stress kan niet alleen je geest beïnvloeden, maar ook jouw hoofdhuid en haar. Neem af en toe de tijd om te ontspannen. Of het nu een zen-momentje is, een lang bad met een heerlijke geurkaars of een goed boek, je verdient wat me-time.

De geurkaars Scented Candle Earth 46 van Janzen werkt ontspannend voor iedereen en is daarom zeer geschikt voor een heerlijke meditatie in bad.

 

De Juiste Producten

Het begint met de keuze van de juiste haarverzorgingsproducten. Kies een shampoo en conditioner die passen bij jouw haartype en vermijd agressieve producten met sulfaten.

Sacha Juan scalp shampoo en conditioner zorgt ervoor dat jouw hoofdhuid word gekalmeerd. Ze zijn rijk aan Piroctone Olamine, Climbazole, Roosmarijnolie, mentholzuur, salicylzuur en gemberextract. Deze ingrediënten verzachten de verzwakte, geïrriteerde hoofdhuid en onderhoudt de vochtbalans van het haar.

 

Natuurlijk Drogen

Laat je haar zoveel mogelijk natuurlijk drogen. Hitte kan je hoofdhuid irriteren, dus als je toch een föhn gebruikt, houd hem dan op een lagere temperatuur. Kies van wel voor een hittebeschermer als je warmte gebruikt.

 

Goed Eten

Een gezond dieet is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je hoofdhuid. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals bessen, noten en groene groenten, om je hoofdhuid te voeden en je haar er stralend uit te laten zien.

 

Hydrateren is de Sleutel

Een gehydrateerde hoofdhuid is een gelukkige hoofdhuid. Gebruik af en toe een hydraterend haarmasker om je hoofdhuid te verwennen en je haar er gezond uit te laten zien. Vergeet niet om af te wisselen met je haarverzorgingsproducten voor het beste resultaat.

De ultra voedende formule van Coco & Eve Pro Youth Hair & Scalp Mask bestrijdt de belangrijkste tekenen van haarveroudering om het haar weer glans en vitaliteit te geven.

 

Hoofdhuid Massages

Een zachte hoofdhuidmassage is niet alleen ontspannend, maar bevordert ook de doorbloeding en de algehele gezondheid van je hoofdhuid. Voeg een paar druppels jojoba- of arganolie toe en masseer je hoofdhuid voorzichtig.

De arganolie van Chi is een intense verzorging voor het haar waardoor de conditie sterk zal verbeteren.

 

Blijf Gehydrateerd

Drink voldoende water om je lichaam en hoofdhuid gehydrateerd te houden. Ook is het belangrijk om je hoofdhuid te beschermen tegen schadelijke Uv-stralen met een stijlvolle hoed of sjaal.

 

Essentiële Oliën

Als je je hoofdhuid wat extra liefde wilt geven, probeer dan essentiële oliën zoals rozemarijn, lavendel of tea tree. Ze kunnen helpen bij hoofdhuidproblemen en je haar een heerlijke geur geven.

Nu heb je geweldige tips om je hoofdhuid gezond te houden. Belangrijk is om te weten dat een gezonde hoofdhuid is de key tot prachtig haar.

Professional Tips & Trends

Bekijk alle Beauty Tips & Trends

Product wordt toegevoegd aan jouw winkelmandje