We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Haaruitval na zwangerschap

Zwanger zijn is natuurlijk een klein wonder in het leven van de vrouw. Maar er zijn wel meerdere ergernissen tijdens de zwangerschap, zoals opgezwollen voeten, lage rugpijn en haaruitval. Meeste ergernissen verdwijnen snel weer na de zwangerschap, maar haaruitval niet altijd. Haaruitval tijdens zwangerschap komt voor, maar ook haaruitval na de zwangerschap! Vrouwen verliezen ongeveer 80 tot 100 haren per dag, tijdens de zwangerschap kunnen de hormonen helemaal op hol schieten. Deze hormonen sturen de processen aan die het lichaam nodig heeft om het kindje te laten groeien. Door de hormonen kan het zijn dat je ineens een volle bos haar hebt, maar veel vrouwen kampen met haarverlies tijdens zwangerschap. Sommige vrouwen hebben er dus geen last van, en andere vrouwen hebben weer veel of extreme haaruitval na zwangerschap. Vaak krijgen vrouwen door dat ze last hebben van haarverlies doordat ze steeds meer haren vinden op het kussen of in bijvoorbeeld het doucheputje.

Oorzaken haaruitval na zwangerschap.

Je hormonen tijdens de zwangerschap zijn in de war en de fasen van haargroei veranderen. Tijdens de natuurlijke cyclus is er een groeifase, overgangsfase en rustfase. Dit veranderd door het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Vrouwen klagen ook vaak over extreme haaruitval na de zwangerschap. Dit kan hebben te maken met het DHT-receptoren die op je hoofdhuid zitten. Wanneer de haarzakjes gevoelig zijn voor DHT verschrompelen de haarzakjes en wordt het haar dunner of heeft het een kortere levensduur. Het kan ook komen nadat de navelstreng wordt doorgeknipt, dan willen alle hormonen het lichaam zo snel mogelijk verlaten. Dit doen ze door de talgklieren in de hoofdhuid en dit zorgt voor een shock in de follikels. Het gevolg hiervan is dat de follikels in slaapstand gaan en uitvallen. Zodra de hormonen weer geregeld zijn zal de normale groeicyclus weer van start gaan, maar dit kan wel een langere periode duren. Dit zijn de directe oorzaken van haaruitval na de bevalling.

Indirecte oorzaken kunnen ook invloed hebben op het haarverlies na zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan een vitaminetekort of stress. Tijdens de zwangerschap hebben vrouwen extra vitaminen nodig en sommige vrouwen kunnen niet aan de dagelijkse vitaminen komen. Ook kunnen vitaminen bijdragen aan de haargroei doordat ze alle vitamines die je haar nodig heeft bevat. Ook stress kan een grote factor spelen. Het kan zijn dat vrouwen tijdens de zwangerschap of na de zwangerschap stress ervaren door de komst van een nieuw kindje. Dit is ook volkomen begrijpelijk! Maar doordat het lichaam meer adrenaline bevat en deze niet kan worden afgebroken wordt er melkzuur wordt geproduceerd. Melkzuur is slecht voor de hoofdhuid en de haargroei. dit zijn indirecte oorzaken van haaruitval tijdens de zwangerschap of haaruitval na de zwangerschap, maar hebben andere oplossingen. Deze worden besproken in de volgende paragraaf.

Wat te doen tegen haaruitval na zwangerschap

Er zijn een aantal oplossingen voor haaruitval tijdens de zwangerschap. Voor de echt direct oorzaken is het verstandig om een de hoofhuid goed te stimuleren met massages en een goede borstel te gebruiken waarmee de circulatie op gang kan worden gebracht. Ook zijn er verschillende haarproducten die DHT blokkeren zoals een shampoo die DHT blokkeert of serums voor vrouwen die de haarzakjes herstellen. Wij hebben een ruim assortiment aan producten die haargroei stimuleren tijdens de zwangerschap. Kijk goed per product wat het doet om zo de juiste haarproducten voor jouw haaruitval na de zwangerschap te kiezen.

Naast de directe oorzaken van haaruitval na de zwangerschap zijn er ook oplossingen voor indirecte oorzaken. Heb je een vitaminetekort tijdens of na de zwangerschap, dan kan je deze makkelijk weer aanvullen door een haarvitamines te slikken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan SugarBearHair of OASE. Haaruitval tijdens zwangerschap door stress kan worden aangepakt door producten die hier speciaal voor zijn gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de Spectral F7 spray. Deze spray is gemaakt voor niet erfelijke-haaruitval zoals haarverlies bij zwangerschap.

Producten haarverlies na zwangerschap bestellen

Voorkom haaruitval na de zwangerschap of tijdens de zwangerschap door een product online te bestellen dat bij jouw type haaruitval past! Een boost voor het haar betekent dat jij na de bevalling extra straalt! Kijk hierbij goed of je een directe of indirecte oorzaak hebt en zoek daarna pas het bijpassende product. De haaruitval producten kunnen ook in combinatie worden gebruikt. Heb jij nog vragen over de producten voor haaruitval tijdens de zwangerschap of ga je een haaruitval product kopen maar heb je nog twijfels over het beste haaruitval product, onze beautyspecialisten adviseren je graag. Onze beautyspecialisten zijn telefonisch bereikbaar op: +31 (0)13 – 5 30 20 10 of via de mail bereikbaar via [email protected].

Product wordt toegevoegd aan je winkelmandje